Kako se danes odnesejo polkna

Hiše spreminjajo svojo podobo vsake toliko časa in lahko točno vemo po stilu hiše, kdaj približno je narejena. Primer so recimo senčila, trenutno so zelo moderne žaluzije in so polkna skoraj pozabljena.  Tako so si hiše v določenem obdobju zelo podobne. 

Jaz sem vedno bila nekaj posebnega že pri samem oblačenju in tako bi lahko že takrat vedela, da tudi pri svoji gradnji hiše, ne bom sledila trendom. Ko smo mi gradili, je naša hiša izstopala po obliki, velikosti, višini, po oknih, imela je polkna kot senčilo, ki so jih vsi zamenjevali za žaluzije. Nikoli nisem tekmovala z nikomer, vedela pa sem kaj mi je všeč in tako tudi živela. Prej nisem polagala pozornosti, kako se gradijo vse iste hiše, dokler nisem gradila sama, kako ljudje nimajo idej in kopirajo eden od drugega. Jaz sem imela pred očmi svojo podobo hiše, ki bo majhna, funkcionalna, imela bo lesena polkna kot senčilo, enoetažna z prekrito zunanjo teraso. 

Kako lepo mi je bilo videti mojo hišo, ki je rasla in dobivala svojo podobo, prav toplo mi je bilo pri srcu, ker ni rasla še ena identična hiša drugim, imela sem svoj pogled, marsikomu mlademu ni všeč, ker mu že smetajo polkna, ko pa hiško vidijo starejši ljudje, pa točno vedo, zakaj je takšna kot je. 

Je praktična, prav nič se nisem imela namena z njo bahati, topla, ravno prav dosti velika in enoetažna. Zunanja podoba pa je spominjala na čase nazaj, ker so okna krasila polkna prav tako velika, kot majhna. 

Kako lepo naredijo lesena polkna in koliko toplotne izolacije ustvarijo, te današnje moderne žaluzije jim niso do kolen. Že sam pogled na polkna ti daje toploto, ker so lesena, barva pa je kar v naravni obliki. To je to. Hiša mora biti všeč tebi in ne sosedu, prijatelju ali pa da je ista vsem ostalim, ki se trenutno gradijo.