Barvane trepalnice

Danes si že veliko žensk barva trepalnice. To je čisto neopazno in se skoraj ne vidi. Tudi sama nisem vedela, ko pa sem bila pri frizerju, pa sem videla, da si skoraj vedno ženske, ko si pobarvajo lase zraven pobarvajo še trepalnice, ne vem če je to pametno ali ne vendar jih veliko dela tako. Jaz tega ne počnem in niti nisem vedela, da je to čisto normalno.

Ko pa sem se enkrat pogovarjala z prijateljico in jo vprašala za nasvet ali nas si tudi jaz barvam trepalnice pri frizerju, ko si grem pobarvat lase, mi je odsvetovala, rekla mi je, da to ni dobro, ker se mora za barvanje trepalnic uporabljati druga barva in nikakor ne barva za lase. 

Malo sem bila prestrašena in nisem mogla verjeti, da bi si toliko žensk vseeno barvalo trepalnice, čeprav to ni v redu. No pa je sledil odgovor. Pri svoji frizerki sem se opogumila in vprašala za nasvet glede barvanja trepalnic, ona me je začudeno gledala, kaj jaz govorim in nič ji ni bilo jasno. Ni vedela ali se hecam ali mislim resno. Še enkrat me je vprašala: Ali ti resno misliš, da mi barvamo z barvo, ki je za lase, potem trepalnice?

Kar malo nerodno mi je postalo. In nisem vedela, kaj naj odgovorim, saj je tudi mene to begalo. Ko mi je frizerka odgovorila, da se za trepalnice v frizerskih salonih uporabljajo barve, ki so namenjene izrecno za trepalnice, mi je bilo vse jasno. Takrat sem se tudi jaz opogumila in si prvič pobarvala trepalnice. 

Ali se je poznala razlika?

Se je, prav lepo je bilo videti moje nove pobarvane trepalnice in ponosna sem bila nase, da sem se opogumila. Tako sem tudi jaz postala ena izmed tistih žensk, ki si je pri frizerju pobarvala tudi trepalnice in to sem od takrat naprej počela vedno. Moje trepalnice so bile vedno lepe barve.