Privoščite si enodnevni izlet vsak teden

Večina nas pride do spoznanja, da je organizacija dni najboljši način, da živimo kvalitetno in polno življenje. Ko organizirate dni, ne pozabite na enodnevni izlet kamorkoli, samo da veste, da je en dan posvečen izletu. Ni toliko pomembno, kam greste, pomembno je, da si vzamete čas zase in greste na izlet.

Malo sem razmišljala, kako potekajo naši dnevi in zakaj sem vedno bolj brez volje, energije, čeprav mi nič ne manjka, a  vseeno je bilo očitno nekaj narobe. Potem sem ugotovila, da živim iz dneva v dan, da si nič ne privoščim zase, tako so prišli na vrsto enodnevni izleti. Že sam ta občutek, ko sem pomislila na to, da bi lahko imela enodnevni izlet enkrat na teden, na isti dan, sem se počutila boljše. Tako sem vedela, da čez teden nekaj čakam. Čakala sem tisto soboto, ko sem vedno nekam šla. Najbolj pa je bilo zanimivo, da sem imela energijo, premišljevala sem že čez teden, kaj bom počela čez vikend, kam bom šla, delala sem si plane in prav to je bilo to, kar sem pogrešala. Ljudje se preveč vržemo v delo in takrat ne vidimo popolnoma nič drugega, nekako se nam zdi brez pomena in izgubljanje časa, da bi si vzeli čas za enodnevni izlet, ker neprestano premišljujemo, koliko še imamo za narediti.

Vendar bi se mogli zavedati, da če si ne vzamemo časa, ga nikoli nimamo, tako je lahko enodnevni izlet tisti, ki ga potrebujemo, vsak človek bi si mogel vzeti saj en dan časa v tednu zase, da se sprosti, nabere nove energije in enodnevni izlet je idealen za to. Če preveč delamo in če se preveč zadržujemo doma, tudi ni prav, človek potrebuje dogodke, sprostitev, nove dogodivščine.

Priporočam enodnevni izlet enkrat na teden, ker vam bo dal več, kot pa si lahko predstavljate.