Tople bunde in hladne zime na smučiščih

Tretje leto že hodimo smučat in nikoli si nisem privoščila tople bunde, da bi mi bilo prijetno tolpo. Moje bunde so bile vedno poceni in vedno sem bila premražena ali pa prepotena. No, končno je prišel čas tudi za nas, da smo prišli na zeleno vejo, skoraj nisem mogla verjeti, da bom sedaj lahko šla gledat kvalitetne smučarske bunde in si bom eno lahko privoščila.

Tako sem bila navajena skromno živeti, da sem imela še kar ta občutek varčevanja, čeprav mi ni bilo več potrebno. Komaj sem čakala ta dan, da grem v športno trgovino in si privoščim čisto novo opremo za smučanje. Tako sem si tisti dan kupila bundo, hlače, nogavice, majico, kapo in rokavice. Ne vprašajte koliko sem zapravila, ko je prodajalka povedala račun, me je kar stisnilo, a končno sem imela nekaj dobrega in kvalitetnega za več let naprej. 

Moj mož je bil srečen z menoj, da sem si končno lahko kaj privoščila, tudi njemu ni bilo lahko, ko si nismo mogli privoščiti dragih stvari, tako da je užival z menoj. Tudi on bi si lahko privoščil kaj takšnega, vendar njemu to nič ne pomeni, on ne potrebuje kvalitetne bunde, niti smučarskih hlač, zadovoljen je z staro opremo, on bo raje zapravljal poleti, to so njegovi meseci. Tudi smučanje pri njemu ni na prvem mestu, gre na smuči kakšnih 3 krat, potem pa ima dosti. Jaz pa z dopustom, ki traja 20 dni, nekje na smučišču, tudi vsaki vikend. Pri meni je čisto nekaj drugega, jaz brez dobre bunde ne bi uživala toliko ur na smučišču, tako pa sedaj lahko cele dneve preživim na progi in me ne bo zazeblo. 

Ljudje smo si različni, imamo različne želje in hobije, moji so smučanje in dobre bunde, od mojega moža pa poletne vožnje na čolnu.

Tople bunde lahko najdete na spetni strani www.oblacila-ruziline.si.